Forum|Galleri|Medlemmar|Om oss|Länkar|Start

2007 »

2006 »

2005 »

2004 »

2003 »

Filmer »

« Tillbaka

Foto: Micke

Resan till Norge var lång och tröttsam. Vi började åka klockan sju på morgonen och var inte framme förens klockan tolv på natten. Vi som körde ansåg att om det inte följer med fler körkortsinnehavare nästa gång så är det inte värt resan.

Hur som helst så kom vi i varje fall fram till Kolvereid. Resan dit var rent vädermässigt alldeles underbar. Soligt och varmt hela vägen. Det första som mötte oss i Kolvereid var regndroppar. Regndroppar som fortsatte falla så gott som hela vår vistelse där. Men skam den som ger sig. Efter en natts sömn tillagade vi det första av vad som skulle komma att bli väldigt många mål pasta och gav oss iväg mot en fyr där vi skulle genomföra vårt första dyk.

Sikten var inte på topp eftersom att ett oväder nyligen hade passerat, men eftersom att det var rätt så grunt så gjorde det inte så mycket. Vi var i vattnet och grönsaksdök lite tills vi ansåg att vi var nöjda. Då steg vi upp ur vattnet och for tillbaka till huset där vi åt upp resten av pastan för att följa upp med en två timmars tupplur.

Vi hade tänkt ta ett dyk till under dagen men på grund av det obotligt dåliga vädret ställde vi in det och for istället ner till centrum där Joel lyckades hitta vad vi alla kom att anse vara världens godaste kaffe. Följande morgon inleddes även den med en portion pasta. Sedan gav vi oss iväg för att leta reda på dagens första dykplats. På grund av en starkt tilltagande vind var detta mycket svårare än vad vi först trott. Stora vågor gick över fjordarna och till slut bestämde vi oss för att åka till hamnen i Kolvereid för att dyka där.

Vi drog ut bojen till dryga tjugo meters djup och dök där till både händer och fötter var så gott som sönderfrusna. De som kom ner till botten spenderade lite tid för att leta reda på snäckor för att ge till sina respektive. När händer och fötter var som sagt sönderfrusna så simmade vi istället in till en Katamaran och gjorde en massa snabba grunda dyk där under. Roger lyckades där bli brutalt attackerad av en aggressiv sjöstjärna. Och Andreas och Joel hittade en nästan komplett servis.

Till slut tvingade i varje fall kylan upp oss ur vattnet och vi for direkt iväg och köpte oss varsin kopp av världens godaste kaffe. Rogers bror kom lite senare förbi och tog oss på en guidning av världens största vindkraftverk. För att beskriva det lite kort så var det ruggigt stort. Innan vi visste ordet av så var det kväll och vårat inplanerade sista dyk blev inte av. Istället gick vi och la oss och nästa morgon påbörjade vi färden hemåt.

/Micke

Solen i norge

 

Roger dokumenterar

 

I hamnen

 

Det enda undervattens-fotot

Ombyte

 

Utrustning

 

Vissa klarar kyla bättre än andra

 

Dykvatten

 

En båt

 

Dimmigt

 

En stor sak

 

"Woooooow"

 

"Jesus!" Utbrast Joel

 

Samlade i blåsten

 

Pasta, pasta och mer pasta

 

Allt material ©Örebro Apnea | Webmaster: Mikael Mattsson
Johan snorklar