Forum|Galleri|Medlemmar|Om oss|Länkar|Start

2007 »

2006 »

2005 »

2004 »

2003 »

Filmer »

« Tillbaka

Foto: Sverker, Håkan Junkes och Micke

Den 16:e November Fick vi besök av Valter Olander. Han kom nämligen till Örebro för att träna fensimmning med oss. Anledningen till detta är att vi helt enkelt ville lära oss bättre simteknik för att kunna förbättra vår fridykningsförmåga. Dagen började med att vi samlades vid brandstationen i Örebro och gick igenom grundläggande teori, hur man skulle hålla viss kroppsdelar och hur man skulle röra på sig mm. Därefter begav vi oss till Gustavsvik för dagens första träningspass. Håkan Junkes var redan på plats, redo att fotografera och filma oss under vattnet. Tyvärr strejkade filmkameran så vi fick nöja oss med stillbilder. Första passet gick hur som helst väldigt bra och snart var de flesta både trötta och hungriga. Så vi begav oss tillbaka till brandstationen för att äta lunch och prata lite om hur dagen varit så långt.

För andra gången beger vi oss åter igen iväg till gustavsvik för att genomföra dagens andra träningspass. Den här gången handlade det mycket om att nöta in det vi redan lärt oss. Nu hoppade även valter ner i vattnet för att visa hur saker och ting ska gå till. Han gjorde även en liten uppvisning med diverse hopp och volter, mycket imponerande. Film på det kan ses Här och Här. Efter ett tag bryter Joel träningen på grund av utmattning, Sverker följer hans exempel men bryter på grund av tåskada istället. Det hela avslutas med att vi provar en fena med vinklat blad som Valter gade med sig. Alla höll med om att det helt klart var mer tryck i den än i våra fenor.

Efter kursens avslutande är alla nöjda, vi har helt klart lärt oss lite nya tekniker som vi får börja träna mer på och nöta in. Förhoppningsvis kommer det här leda till både längre och djupare dyk i framtiden.

/Micke

Genomgång

 

Teori

 

Valter visar

 

Uppvärmning

 

Instruerar

 

Jobbigt!

 

Simma

 

Simma mera

 

Jisses vad vi simmade

 

Sim sim

 

Massa sim

 

Och sim

 

Simmelisim

 

Våran fotograf

 

Gruppbild

 

Allt material ©Örebro Apnea | Webmaster: Mikael Mattsson
Johan snorklar