Forum|Galleri|Medlemmar|Om oss|Länkar|Start

2007 »

2006 »

2005 »

2004 »

2003 »

Filmer »

« Tillbaka

Foto: Micke

Andreas och jag satt i bilen på väg ut mot brottet och talade om diverse dyrelaterade ämnen. Vi kom fram, packade ur, tog en liten koll på flotten och så gick vi ner till klipphällen och började kränga på oss dräkterna. Efter att vara van vid isdyk och Norgeresor så var jag förvånad över hur lite saker man egentligen behöver ha med sig. Det var fridykning igen. Jag monterade omsorgsfullt min nya kamera i mitt nya uv-hus. Man vill ju inte att det ska börja läcka första gången.

I vattnet kom vi i varje fall så småningom. Det var ca 17 grader och sikt på ungefär åtta meter. Helt ok. Jag fick första dyket och simmade ner till 22,8 meter. Det gick förvånandsvärt lätt med tanke på att jag inte varit djupt sedan Norge. Andreas simmade sedan ner till 25(?) meter. Han likaså tyckte det gick lätt. Mitt andra gick ner till 25 meter och på tredje försöket kom jag ner till 27,7 och vände när jag kom i den där jäkla svarta gröten som finns där nere. Måste vänja mig vid den innan jag kan gå så mycket djupare i brottet. Andreas var nere på 32 meter som djupast tror jag. Även det riktigt bra eftersom inte hellr han dykt på rätt så länge.

Under dyken så både fotade jag och filmade med kameran för att testa hur bilderna blir med den. Det jag kan konstatera är att jag har mycket att lära om uv-fotografering. Men det kommer nog med tiden, fick i varje fall till några bra foton och åtminstone två halvbra filmer. Skulle vilja hitta ett snabbt webhotell med stort utrymme så man kan börja visa lite filmer här på sidan.

/Micke

Lysande vikter

 

Upp från djupet

 

och ner i djupet

 

Skimrande

 

Allt material ©Örebro Apnea | Webmaster: Mikael Mattsson
Johan snorklar