Forum|Galleri|Medlemmar|Om oss|Länkar|Start

2007 »

2006 »

2005 »

2004 »

2003 »

Filmer »

« Tillbaka

Foto:
Sverker

Då blev det äntligen dax för den efterlängtade djuplodningen av vårt kära brott.Två tappra apneister begav sig i ,form utav Roger å jag, mot det norra brottet en helt vanlig tisdagsförmiddag. Utrustade med diverse avancerad teknisk utrustning bestående av lod, lina, spö med rulle och djupmätare samt kära "lotta".

Roger tog med sitt burkluftpaket för att få lite snabbare fart på "lotta" som är uppblåsbar!.. :) Istället för en kvart fylldes hon snabbt på ca 4-5 minuter. Roger var lite krass i halsen så han fick bli kapten på skutan då han saknade dräkt.

Vi rodde först ut till flotten för lite avlastning av diverse utrustning. Första turen med det tekniskt avancerade lodet blev straxt utanför bryggan. Lodet är av märket Abu Garcia med en Cardinal 555 med en dykdator fäst i änden, rena rama hightech! ;-)

Och redan där hittades 45,5 enligt den gamla dykdatorn som senare ersattes av en Citizen Aqualand och Suunto Mosquito. De två senare skulle visa ett lite mindre djup. Efter ett antal lodningar så började kaffetarmen morra och vi klev upp på flotten för lite äkta "bryggkaffe". De e annat än Rogers gamla Espressomaskinskaffe det! :)

Sjöutsikt, bryggkaffe,smörgås å kladdkaka kan det bli bättre.... Efter kaffet togs lodningen upp igen med de nya djupmätarna som kom att visa 43,9 (Mosquiton) och 43,2 (aqualanden) som bäst. Det hela avslutades med lite fotografering då sikten var kanon, runt 20 meter (7 grader på ytan)...

På återseende

/Sverker

Effektiv uppblåsning av gummibåten Lotta

 

Det nappar med Sverker...

 

...och även med Roger

 

Bryggkaffe

 

Djupaste stället i brottet som hittades

 

Sverker pasade på att dyka lite

 

Klar sikt var det i varje fall

 

Det var blött

 

Kan man kombinera fiske och Apnea?

 

Allt material ©Örebro Apnea | Webmaster: Mikael Mattsson
Johan snorklar