Forum|Galleri|Medlemmar|Om oss|Länkar|Start

2007 »

2006 »

2005 »

2004 »

2003 »

Filmer »

« Tillbaka

Foto:
Micke

Det var under det obligatoriska ”dykkaffet” som Andreas och jag började fundera över programmet för torsdagsträningen. Creman låg tjock på den nybryggda espresson, lik isen över Kvinnerstas mörka vatten. Ångorna från arabicabönorna blandade sig ljuvligt till den beskare rubustan och under koffeinets makt och sången från den rostfria Isomac-bryggaren började träningsschemat ta form.

Andreas yrkade redan från början att en gnutta monofenteknikträning inte vore fel. Som den fenentusiast han är hade han självklart många övningar han ville köra med oss andra. Själv funderade jag mest på årstiden och att isen snart skulle lägga sig i Kvinnersta. Och is på Kvinnersta betydde ju variabelvikt och no-limit dykning. Efter att vi gemensamt klurat lite på monofensträningen satte vi oss ned och började studera filmer med diverse variabelviktsdyk för att närmare förstå hur den effektivaste uppstigningen skulle se ut. Umberto Pelizzari visade självklart vägen och fick stå som mall för den teknik vi ville tillämpa.

Med tanke på att Gustavsviksbadet bara är 4,5 meter djupt tycktes en vertikal uppstigningslina vara en aningens kort för vårat behov. Vi bestämde oss därför för att spänna ett 25 meter långt rep horisontellt under vattnet från den grunda delen till den djupaste delen av bassängen. På detta rep skulle vi öva på tekniken att effektivast dra sig framåt med enbart hjälp utav armarna. För att skapa större motstånd tog vi även med extra vikter.

Träningen blev både rolig, tröttsam och lärorik. Andreas ansvarade för monofentenik träningen och jag för att alla överlevde en 25 meter lång horisontell uppstigning från en bassäng.

Nästa torsdag kl.19:00 möts Örebro Apnea igen för nya och ovanliga äventyr i Gustavsvik.

/Roger Rosenvinge

Kan man meditera och dyka samtidigt?

 

Vårt härliga gäng samlat under vattnet

 

Anna är på G

 

Max har något fuffens för sig

 

Vi tränar linövningar i poolen

 

Roger knopar fast repet

 

Allt material ©Örebro Apnea | Webmaster: Mikael Mattsson
Johan snorklar