Forum|Galleri|Medlemmar|Om oss|Länkar|Start

2007 »

2006 »

2005 »

2004 »

2003 »

Filmer »

« Tillbaka

Foto:
Micke

Marken var glashal och från träden kalla grenar droppade snön sakta sönder. Himlen var inte alls blå och solens strålar var långt ifrån närvarande. Nere vid ombytesplatån var det ca en decimeter otrampad snö och vattnet höll en temperatur på 4 grader. Brottet såg inte alls roligt ut. Med andra ord, en usel dag för fridykning. Men på något sätt lyckades örebrosälarna ändå med att byta om och hoppa i vattnet. När man väl är där och får doppa huvudet under ytan så finns det inget som heter usel dag för fridykning eller tråkigt brott. Nej, under vattnet är allting härligt.

Vi simmade ut till våran flotte och inledde dykningen, själv spenderade jag så gott som all tid bakom kameran och fotade hej vilt. Sikten var inte särskilt bra men det hindrade varken Danne eller Cissi från att sätta ett antal personliga rekord. Danne var nere på 20 och Cissa på 12. Det verkar som att fridykare växer på träd här i Örebro. Alla tyckte vi att det var roligt men till slut så hann kölden ikapp med de flesta av oss. Så efter några avslutande dyk så började en efter en att ge sig tillbaka till stegen, och varma kläder.

Snart borde isen komma även till kalkbrottet. Då börjar en intensiv period av vakbyggande, slädåkande och kalla ombyten på is som avslutas med varmt vatten i strumporna.

/Micke

Dannesförsta utedyk

 

Ythuvuden

 

En bisimmare slappar bredvid Flotta

 

För att hålla värmen kan man hoppa lite

 

Ibland går det snabbt

 

Man måste ner i mörkret

 

Det händer att man träffar på någon

 

Ovan U-V

 

Bond, Johan Bond

 

Allt material ©Örebro Apnea | Webmaster: Mikael Mattsson
Johan snorklar