Forum|Galleri|Medlemmar|Om oss|Länkar|Start

2007 »

2006 »

2005 »

2004 »

2003 »

Filmer »

« Tillbaka

Foto:
Sverker (bild:4,5,6,8,11) Micke (bild:1,2,3,7,9,10)

Jag stressade ihop de sista sakerna som skulle med och sedan rusade jag ner för trapporna och ut till bilen där Sverker och Johan väntade. Jag hoppade in och sedan bar det av mot kalkbrottet. Denna gång det södra som vi faktiskt ännu inte besökt denna vinter. Planen var att vi skulle såga upp en vak på vardera sida om tolvmeterstunneln som gåt mellan det södra brottet och vattendraget på andra sidan klipporna.

Sagt och gjort. Vi började med den första vaken, eller var det kanske den andra? Nej, den första borde det ha varit. Sedan klättrade vi över in till brottet och sågade även upp den vaken. Och efter det klättrade vi tillbaka igen, drog på oss dräkterna och doppade vår huvuden i det fyra-gradiga vattnet.

Synen som mötte oss var mörk. Riktigt mörk. Man kunde ana ljuset på andra sidan tunneln men mycket mer var det inte. Sverker tog på sig att simma först igenom tunneln med säkerhetslinan. Han kom välbehållen upp på andra sidan och då följde Johan och jag efter med diverse utrustning som vi använde för att göra spår i snön för stt släppa in lite mera ljus.

Jag och Sverker fokuserade mest på fotograferingen medan Johan stog för det mesta av den faktiska fridykningen. Han började även huttra först och simmade tillbaka till den första vaken och bytte om. Sedan klättrade han över med spettet så att vi kunde få i de massiva isblocken. Dom var riktigt tjocka, tunga och delvis fastfrusna så det tog en stund att täcka igen allting när vi väl kommit upp.

Personligen måste jag börja äta lite mer onyttig mat för jag har blivit av med mitt underhudsfett och fryser mycket mer den här vintern än den förra. Så det får nog bli en pizza eller två till kvällen.

/Micke

 

Ljuset var delvis med oss under dagen

 

Lite bökigt att klättra över klipporna

 

Sverker gömmer sig bakom isen

 

Micke fösöker få isen att växa

 

Det var mörkt i tunneln

 

Både Mickes...

 

...och Sverkers mun blev mystisk

 

Över- och underexponerad

 

Sverker under isen

 

Och genom hålet

 

Dit pilen pekar simmar vi

 

Allt material ©Örebro Apnea | Webmaster: Mikael Mattsson
Johan snorklar