Forum|Galleri|Medlemmar|Om oss|Länkar|Start

2007 »

2006 »

2005 »

2004 »

2003 »

Filmer »

« Tillbaka

Foto:
Sverker (bild:2,3,5,6) Micke (bild:1,4) Max (bild:7,8)

Sebastian hade en dag i Göteborg med temat apnea. Det var förläsning, workshop, filmvisning, dyktank samt tävling i lagstatisk, och då ville givetvis vi Örebroare vara med å fightas om bucklan!.

Skämt åsido, jag åkte mest dit för filmen samt poseidontanken som är hela 10 meter djup och ca 4 meter bred. Det blev att decimerat gäng som kom iväg 06.15 söndagsmorgonen den 20e mars. Cissi blev lagom sjuk och Andreas plånbok hade fått mal bland pengarna. Så ett lag sprack tyvärr då vi hade anmält 2 lag. Men vi örebroare blev fler än Gasarna trots hemmaplan och allt, sägs att de är ett flertal men vad vet jag.

Sebastian inledde med en föreläsning om avancerad fridykning. Teknik, fysiologi, forskning mm kom att avhandlas innan workshopen med lite övningar i andhållning bl.a. (Carin persade, 2 min!).

En lättare lunch intogs för att snabbt fortsätta med filmen (4 delar á 30 min) om fridykaren/uv-rugbyspelaren Stig Ådal Severinsen. En film som dansk tv sponsrat och Sebastian filmat runt hela jordklotet. Dessvärre var filmen på danska som mest består av grovt grötig skånska, med andra ord fattade man ingenting, synd att den inte var textad på svenska eller engelska.

Vi Örebroare fick nöja oss med 2 delar då vår tanktid hos poseidon straxt skulle börja. Vi valde en tidig tid för att slippa komma hem mitt i natten. Jag blev först i denna härliga tank med 10 meters djup (min mätare visade bara 9,5m) och sikten var inledningsvis kanon, hann med några bra bilder innan en massa mickrobubblor förstörde det hela.

Vi for runt varandra och upp och ner likt andra bojar. Det var ganska kallt, ca 19 grader, så Mattsson ångrade sig med sin shorty (blå läppar), brrh! Carin gjorde några tappra försök utan dräkt. Fenor är överflödigt då tanken inte är tillräckligt vid men den funkar kanon för tryckutjämningsträning samt CNF. Det var väldigt vackert med de starka lamporna som var riktade både från sidorna (fönster) och uppifrån (se bilder).

Tiden flög iväg och helt plötsligt var det bara en timme kvar till statiska starten. Snabbt ner i bastun för lite värme, sen ut och börja värma upp. Mattsson körde sin sedvanliga uppvärmning, ligga ner i fönstret med mp3-spelaren på magen (man brukar hitta honom där, panorama Mattsson) :)

Själv körde jag lite avslappning på land ca 10 min, därefter ventilering och ett par längre apnéer. Johan tror jag körde ungefär likadant. Det var däremot i kallaste laget att köra uppvärmningen i bassängen då det var kallt, ca 20 grader.

Micke lånade Dannes dräkt då Max lämnat in handduken (skyllde på att det skulle slita för mycket på dräkten som han råkade få en lite reva i när han simmade i tanken). Vi tog startordningen, Micke, Sverker och sist Johan.

Vi körde som vanligt efter principen Hawaii, alltså ingen planering alls. Vilket vi kanske ska ändra till en annan gång så vi känner igen tecknen för byte bl.a. Det kostar nämligen poäng att missa i växlingen. Så vi tappade lite tid, när vi startade för tidigt, innan den andre var färdig.

Team GAS gav upp först efter 9.30 och vi efter 13.55 därefter de starka Stockholmarna som satte nytt inofficiellt världsrekord med 16.08 min, urstarka! 2 nya pers fick vi med oss hem; Johans 4.20 samt Sverkers 5.33(egen klocka). Den officiella tiden var 5.19 men jag startade för tidigt.

Grattis till Team Ahlby med en tid över 16 minuter, tänk när man sätter det första gången. Nöjda, trötta å glada packade vi ihop snabbt och styrde kosan åter mot Örebro via Mc Donalds i Alingsås.

Ett stort TACK till Sebastian som anordnar kul och intressanta happenings så svensk fridykning kan få en skjuts framåt. Poseidontanken vill jag hemskt gärna besöka igen och jag rekommenderar den varmt.

><((((¤>

/Sverre

 

Johan tittar ut

 

Ljuset var häftigt

 

Micke nerför stegen

 

Sverker också

 

Bubbel bubbel

 

Poolen hade kanonsikt och härligt sken

 

Tävlingen börjar

 

Sverker kommer upp efter starka 5'33"

 

 

 

 

Allt material ©Örebro Apnea | Webmaster: Mikael Mattsson
Johan snorklar