Forum|Galleri|Medlemmar|Om oss|Länkar|Start

2007 »

2006 »

2005 »

2004 »

2003 »

Filmer »

« Tillbaka

Foto: Sverker

Erik 12 år, min systerson satte för 2 sommrar sedan 6 meter i konstantvikt utan fenor vid hargebaden, Vättern. Förra sommaren var alldeles för kall för att göra nått nytt försök då han saknade dräkt. Nu hade jag lånat min flickväns shorty (3mm) damstrl 36 = alldeles för stor, men bättre än inget alls.

Jag gick igenom lite om uppvärmning och andning innan vi äntrade vattnet vid bryggan, som för tillfället ligger vid stegen pga vandaliseringen. Smidigt för oss dock då vi slapp det långa ytsimmet.

Erik fick göra två uppvärmningsdyk på linan med hjälp av handkraft för att spara sina ben, han kom dock upp ganska snabbt efter andra då han gick in i temperatursprånget vid 5m ca. Där skiftade temperaturen ifrån 20 grader till ca 8 grader i ett naffs. Mina händer sved faktiskt utan handskar så jag förstår honom, brrrh!

Efter en stunds vila i solen på bryggan så var det dags, några djupa långsamma andetag och så iväg. Jag väntade på ca 8 meter men han vände innan pga kylan som slog emot honnom, jag kunde se på hans ansikte att det var RIKTIGT kallt. Mosquiton visade dryga 6 meter och pga att han dragit i linan på vägen upp så bestämde vi oss för en repris.

Denna gången gick det bättre han tom stannade för att titta på datorn vad den visade innan jag hann visa att han skulle simma upp direkt. 7 meter och nytt djuprekord, inte illa med korta bifenor och en shorty som knappast gav nån isolering alls. Jag upptäckte oxå glädjen i att få se andra människor lyckas med det dom gör, kul. :)

Vi återkommer säkert fler gånger i sommar och med rätt utrustning kommer han att krossa perset med det dubbla.

Simsalabim

/Sverre

 

Kroppen anpassar sig

 

Vila på flotten

 

Solen sken

 

"Här stannar jag"

 

Rekord!

 

Allt material ©Örebro Apnea | Webmaster: Mikael Mattsson
Johan snorklar