Forum|Galleri|Medlemmar|Om oss|Länkar|Start

2007 »

2006 »

2005 »

2004 »

2003 »

Filmer »

« Tillbaka

Foto: Sverker(bild:1) Tova(Bild:2,3,5,6) Micke(Bild:4)

Lite hastigt beslutades det i två separata grupper att det idag var en fin dag för dykning. Så vi blev därför ett ganka stort gäng som for ut till brottet för att doppa oss. Hela sju stycken faktiskt. Visserligen var det två som inte skulle dyka men ändå.

Vi fem som dräktade upp oss började med att fixa rep o boj och sedan gjorde vi våra dyk. Det belv inga rekord men jag tror alla var nöjda med sina resultat ändå.

Under tiden vi andra dök hade Joel och Roger traskat runt brottet till lagunsidan där Joel fixade till det sista på en linbana som han och en kompis byggt. Vi andra simmade nu dit för att bevittna premiäråket.

Vi kunde se hur Joel likt en gorilla klättrade upp i den största tallen, där repet var fäst, och klamrade fast i repet med hjälp av ett hjul. Och sedan bar det av i en väldans fart i ackompanjemang med ett vrål som skulle få självaste Tarzan att rodna. I en rasande fart svishar han förbi mig och släpper sedan repet innan han blir platt emot väggen och med ett stort plaskplums slår han i ytan, fortfarande vrålandes.

Strax därefter gör han det en gång till.

Vi sälar simmar tillbaka till flotten där Sverker beslutar sig för att göra ett vikingdyksförsök inför tävlingen om två veckor. Altså att simma konstantvikt utan fenor, och utan dräkt. Endast iförd badbyxor och mask. Nu var det så att Sverker inte hade några badbyxor med sig

Men det hindrar inte vår käre brandman från att trotsa det kyliga djupet. Han tar sig först ner till tio meter och lite senare till tolv. Helt näck. Roger var också badsugen men även han var utan badbyxor, så han fick också trotsa vädergudarna och bada utan sina värmande speedos. Det blev nog en liten chock att komma tillbaka till våra Svenska vatten efter en varm utlandssemester.

Det var fler som blev badsugna av detta så både Tova och Andreas hoppade också i vattnet, dock inte lika nakna som Sverker och Roger. Andreas kompenserade genom att hoppa bakåtvolt utför ombytesplatån.

Sen var det roliga slut och samtliga fick på sig sina kläder igen.

/Micke

 

Snabbt går det

 

...

 

...

 

Bakåtvolt

 

...

 

Roligt hade vi i varje fall

 

Allt material ©Örebro Apnea | Webmaster: Mikael Mattsson
Johan snorklar