Forum|Galleri|Medlemmar|Om oss|Länkar|Start

2007 »

2006 »

2005 »

2004 »

2003 »

Filmer »

« Tillbaka

Foto: Tova(bild:2,3,4,5) Andreas(bild:1,6)

Andreas plockade upp mig vid busshållsplatsen och tittade på när jag hivade in bag och monofena i bagaget. När jag hoppade in satt han tyst en liten stund. ”Jasså. Monofena idag?”
Jag nickade. ”Har du med dig kycklingfenorna också?” Kycklingfenorna?!? Passa dig din..!! Andreas garvade och körde vidare medan jag hytte med näven åt honom. Snart plockade vi upp Johan och susade till brottet.

Andreas har precis fått hem sin nya Eliosdräkt och krånglade på sig den med lite mutter. Det är inte bara att slita och dra i den som i Cressin han är van vid. Det här är känsliga grejer, en smoothskin. De får mig alltid att tänka på kommentaren i Lejonkungen: ”Slemmig, men mättande!” För att lyckas få den över huvudet utan att få allt hår i vägen hade han dessutom en damstrumpa på sig, så framför mig stod en halvklädd, slemmig rånar-säl. Jag kunde inte låta bli att tycka att det var sött!

Snart var alla tre i vattnet och vi puttade ut Flotta till dykstället. Det blev en lugn dag utan några rekord, vi nöjde oss med att prova fena och dräkt. När vi började känna oss nöjda så frågade jag Johan om han kunde säkra mig på ett dyk utan dräkt. Det gick han med på, så jag drog av mig dräkten på flotten och hoppade i igen.

Vattnet är vansinnigt kallt när man haft det varmt och gott i dräkten, men jag simmade fort fram till repet. Där trampade jag vatten en stund med armarna om kroppen. I vanliga fall följer alltid någon med mig när jag dyker, men den här gången stannade Johan vid ytan. Han visste att jag inte skulle komma djupt. Vid 6,5 kom språngskiktet och jag försökte verkligen simma en bit till, men 7,2 var max. Johan skrattade gott åt att jag spretat som en groda i det kalla vattnet. Jag dök en gång till, men med samma nedslående resultat. Hur ska det gå i Lysekil där jag inte ens får använda fenor?

På vägen tillbaka tog jag mig friheten att ligga i solen på flotten medan pojkarna knuffade in den till land. Det var underbart att ha badat och ligga i solen medan de små svallvågorna kluckade under flotten.

En riktigt trevlig dag, trots avsaknad av rekord!

/Tova

 

Nu med monofena

 

Man måste vila

 

Långben?

 

Tryckutjämnar

 

Solsken

 

GhaaAAaah!!

 

Allt material ©Örebro Apnea | Webmaster: Mikael Mattsson
Johan snorklar