Forum|Galleri|Medlemmar|Om oss|Länkar|Start

Om oss »

Dykplats »

Utrustning »

Dykkaffe »

Dykflotte
 
Föreningens dykflotte "Flotta" är hela 12 kvadratmeter stor och ligger i Kvinnerstas norra brott. Den är utrustad med en specialbyggd kran som gör det möjligt att dyka både variabelvikt och no-limit året om med föreningens viktsläde. När vi är ute kan det vara skönt att ligga och vila på flotten mellan dyken. På varma dagar kan man sola eller grilla om man skulle känna för det. Flotten er både stor och har bra flytkraft så den håller för många dykare.


Flotta är nyreparerad och fin

Viktsläde
 
Klubbens viktsläde är byggd både för variabelvikt och no-limit dykning. Den är utrustad med hydrauliska slangar, flaskan till uppstigningsballongen kan partialfyllas på plats från en större flaska och backventiler förhindrar att vatten kommer in i systemet.


Ruskigt trevlig känsla att fara ner med släden

Dykboj

Dykbojen är lätt att känna igen. Det är en stor frigolitboj med föreningens logga på. När den inte ligger och guppar i vattnet är den tryggt förvarat på land bland linor och bottenvikter.


Praktisk sak

Dykbåtar

Vi har en lagom stor gummibåt, som vi döpte till Lotta när vi invigde henne i Unden, som vi kan ta till hjälp när det behövs. Perfekt att frakta utrustning i och kanon för eventuell publik att sitta i om dom vill följa med ut och titta utan att blöta ner sig. Vi har även en något större plastbåt som ligger permanent i kalkbrottet.


Bra o ha om man inte vill simma

Övrig utrustning

Föreningen äger även en hel del dyklinor, bottenvikter, sågar för isdykning mm. All nödvändig utrustning för att säkert bedriva dykning hela året om.

Allt material ©Örebro Apnea | Webmaster: Mikael Mattsson
Free imersion